Wat is padel?

Padel is dynamisch, sportief en zeer toegankelijk. Op dit moment is padel de meest populaire sport van de wereld. Het is een sport voor jong en oud. De sport is laagdrempelig, waardoor je het snel onder de knie krijgt. 

Je speelt padel op een padelbaan in 10×20 meter, met daaromheen wanden van glas en hekwerk. Je speelt het in een dubbelvorm, 2 tegen 2. De puntentelling komt overeen met die van tennis. De sport is een combinatie van squash en tennis. Je speelt padel met een racket zonder snaren en met een andere bal als een tennisbal.

Bij LTV Berlicum kun je het materiaal de komende maanden lenen, want we begrijpen dat nog niet iedereen de spullen in huis heeft. Op het moment dat je fanatiek padel gaat beoefenen, wil je natuurlijk je eigen padelracket hebben. 

Een padelbal lijkt op het eerste gezicht wel erg veel op een tennisbal. Toch is er wel wat verschil tussen een padelbal en een tennisbal. Zo is een padelbal (formeel) kleiner en is de atmosferische druk per vierkante centimeter lager dan bij een tennisbal. Het lijkt dus niet alleen of een padelbal langzamer beweegt dan een tennisbal, dat is ook echt zo.  

Wil je nu meteen lid worden van onze vereniging zodat je gebruik kan maken van zowel de padel- als tennisbanen. Dat kan hier. De kosten voor een lidmaatschap bedragen voor senioren €167,50 en voor jeugdleden € 72,50.

Of bekijk dit filmpje met de spelregels

 

PadelIntro.mp4