Padeltoernooien

Het spelen van toernooien is een belangrijk onderdeel van padel. Je krijgt sneller de sport onder de knie en je leert ook nog eens snel en makkelijk nieuwe mensen kennen op onze club. Bij LTV Berlicum worden padeltoernooien georganiseerd. Er staan drie padeltoernooien op onze kalender voor 2022: 

Padel Clubkampioenschappen (vanaf maandag 13 juni tot en met 26 juni 2022)

Dit is hét toernooi waar iedereen van de club aan mee mag doen. Je speelt wedstrijden tegen clubgenoten van hetzelfde niveau. In iedere categorie strijd je om de titel als clubkampioen Padel.

Oremans Berlicum Open (Zaterdag 16 juli tot en met zondag 24 juli)

Dit is het open toernooi van LTV Berlicum. Tijdens het open toernooi mogen zowel eigen leden als leden van andere verenigingen meedoen. Dit toernooi telt officieel mee voor jouw rating (speelsterkte). De inschrijving van dit toernooi gaat via mijnknltb.nl. 

 45+ open toernooi (zaterdag 22 oktober tot en met 30 oktober)

Het 45+ toernooi is druk bezocht toernooi. Het is een toernooi voor zowel leden als leden van andere verenigingen. Je mag aan het toernooi deelnemen in het jaar dat je 45 jaar wordt. Dit toenrooi telt officieel mee voor jouw rating (speelsterkte). De inschrijving van dit toernooi gaat via mijnknltb.nl. 

 Verder…

In heel Nederland worden padeltoernooien georganiseerd. Wil je weten waar? Check dan de padeltoernooien op MijnKNLTB. Je kunt je inschrijven voor toernooien via MijnKNLTB. 

In het toernooicircuit van padel zijn er een aantal verschillende onderdelen: speelsterkte 1/2/3 (A), speelsterkte 4/5 (B), speelsterkte 6/7 (C) en speelsterkte 8/9 (D). Daarnaast zijn er de zogenaamde promotie onderdelen waarbij alle niveaus door elkaar spelen. Ook zijn er jeugdonderdelen in verschillende leeftijdscategorieën.

In de onderdelen met speelsterkte 1/2/3 (A) zijn punten te verdienen voor de KNLTB Padelranglijst. Dit kan op verschillende zwaartes: P500, P250 en P100. Vanzelfsprekend zijn er bij een P500 de meeste punten te verdienen (topcircuit) en bij een P100 de minste. 

Onderdeel Categorieën  Punten/rating
Speelsterkte 1/2/3 (A)  HD, DD, GD  HD/DD beide, GD voor rating
Speelsterkte 4/5 (B) HD, DD, GD, D*  Rating
Speelsterkte 6/7 (C) HD, DD, GD, D* Rating
Speelsterkte 8/9 (D) D* Rating

 *Categorie D is een dubbel waarbij mannen en vrouwen door elkaar spelen